"Tråkigt att det målas ut som ett maktspel"

Oppositionsrådet Sophia Jarl (M) säger att Moderaterna var beredda att ta ansvar i det exceptionellt svåra ekonomiska läge som Norrköping befinner sig i.

Norrköpings kommun 26 september 2019 16:30

– Lars Stjernkvist gav oss ett arbetsmaterial där det stod vad han vill genomföra och vårt svar på det var att vi är beredda att ta fullt ansvar i den mycket svåra ekonomiska situationen. Men om vi ska göra det måste Socialdemokraterna och Moderaterna styra, men det är ju uppenbart att han tackat nej, säger Sophia Jarl, och tillägger:

– Det är lite tråkigt att vår vilja att hjälpa till med Norrköpings framtid målas upp som ett maktspel.

Hon berättar att Socialdemokraterna räknar med att nämnderna kommer att tvingas att göra stora besparingar de närmaste åren och att avsättningarna för investeringar som Ostlänken, Inre hamnen och Kardonbanan kommer att minskas.

– M och S styr inte ofta ihop, men det finns gånger det sker. Under krigsår och vid svåra ekonomiska utmaningar är det viktigt att de stora partierna går ihop och samarbetar.

Ni har tidigare kritiserat de borgerliga partierna i Kvartetten för att sitta i knät på Stjernkvist. Hur förklarar du att ni nu kan tänka er att samarbeta med S?

– Vi sitter inte i knät på någon. Vi föreslog samarbetet med S för att vi skulle få in ledande moderater i nämnderna som skulle kunna leda arbetet med att förbättra ekonomin

Vi vill inte genomföra besparingar genom att osthyvla, utan genom att lägga ner verksamheter och förbättra styrningen. Då måste vi ha moderater i ledningen som har full insyn, säger Sophia Jarl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

De vill ha stopp på ökenvandringen: "Våga ge oss chansen att leda Norrköping"

De vill ha stopp på ökenvandringen: "Våga ge oss chansen att leda Norrköping"

Debatt: Utveckla Arkösund med bostäder, service och natur i balans

Utveckla Arkösund med bostäder, service och natur i balans

Partiet missnöjt med platserna för valaffischer: "Det är extremt" • "Utesluter låginkomsttagare"

Partiet missnöjt med platserna för valaffischer: "Det är extremt" • "Utesluter låginkomsttagare"

Insändare: Vill få svar från regionens politiker

Vill få svar från regionens politiker

Edvard Hollertz: Östgötatrafiken gasar i städerna

Östgötatrafiken gasar i städerna
Visa fler