Tillrättavisade mannen – blev misshandlad

När en kvinna påtalade olämpligheten att elda i skogen ska mannen ha ilsknat till och gav sig på henne. Nu åtalas han.

Norrköpings kommun 21 september 2019 19:30

Under fredagen lämnade åklagare in en stämningsansökan mot en 55-årig man som är misstänkt för misshandel och olaga hot mot två kvinnor.

Själva händelsen utspelade sig den 23 juni i somras. En kvinna såg då, enligt åtalet, hur en man gjort upp en eld inne i ett skogsområde vid Vattenverksvägen på Himmelstalundsområdet.

– Hon påtalade olämpligheten med detta för mannen som då blev väldigt irriterad, berättade polisens förundersökningsledare Calle Jerrhage när anmälan upprättats i juni.

Påpekandet föll inte 55-åringen i smaken. Han ska ha blivit aggressiv och agerade sedan mot kvinnan.

Han ska först ha slagit kvinnan mot kroppen och sedan hotat henne verbalt. Ytterligare en kvinna som kom till platsen ska även hon ha blivit utsatt för hot och slag av mannen.

Polis kallades till platsen och den nu åtalade 55-åringen togs med till polisstationen för förhör. Efter förhör anhölls mannen som misstänkt för misshandel och olaga hot. Han satt anhållen under några dagar innan frigavs, fortfarande misstänkt.

I stämningsansökan kan man läsa att båda kvinnorna fått mottaga slag som vållat smärta. Åklagaren menar även att de hot som framfördes mot de båda kvinnorna var av sådan art att de kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Åklagaren för fram bevisning i form av vad de båda kvinnorna har sett. Dessutom finns ytterligare ett vittne som ska ha sett händelseförloppet. Mannen förnekar brott. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa