Svedahl: Det är inte olagligt att misslyckas

Den omtvistade fastighetsaffären i Karlstad ska enligt kommunen inte påverka satsningen i Norrköping.

Norrköpings kommun 13 september 2019 20:40

Som vi tidigare berättat så har Logistikfastigheten i Norrköping AB, i samarbete med Almroths, planer på att bygga nytt logistikcenter i Klinga. 

Mikael Solberg, en av ägarna Logistikfastigheten, har tidigare varit inblandad i en omdiskuterad fastighetsaffär i Karlstad där det trots stora löften om många arbetstillfällen inte gick så bra. Fastighetsbolaget, där Mikael Solberg är ordförande, har begärts i konkurs.

– Vi känner till den här bakgrunden. Men vi känner ingen oro för satsningen i Norrköping. Det finns många företag som tidigare har gjort misslyckade satsningar, men som ändå har lyckats och gjort ett bra jobb. Det är inte olagligt att misslyckas, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Om det av någon anledning inte skulle bli Solbergs företag som bygger vid Klinga, så finns det enligt Svedahl en plan B.

– Det här är ett attraktivt läge, det finns flera intressenter om det här företaget hoppar av, säger han.

Enligt ett avtal ska byggarna presentera sin finansieringsplan före den 31 oktober.

– Kommunen lägger sig inte i hur företagen finansierar sina satsningar, så länge det givetvis inte är olagligt.

– Det spelar ingen roll om det är norska oljefonder eller svensk skog som ligger bakom finansieringen så länge man kan garantera de summor som kontraktet avser, säger Svedahl.

Tidigare i veckan godkände samhällsplaneringsnämnden budgetramarna vilket innebär att kostnaderna för gator, avlopp, el med mera blir drygt 35 miljoner kronor större än intäkterna från försäljningen av marken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa