Stora polisresurser efter misstänkta mordet

Morgonen efter bråket som resulterade i ett misstänkt mord var polis ännu kvar vid brottsplatsen i Norrköping.

Polis på plats vid den misstänkta brottsplatsen.

Polis på plats vid den misstänkta brottsplatsen.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-11-27 09:06

Det var vid strax efter 21 som polisen larmades ut om bråk i en lägenhet i centrala Norrköping. På platsen hittades en skadad man som senare avled av sina skador. Under onsdagsmorgonen pågick ännu polisens arbete på den misstänkta brottsplatsen.

– Kriminaltekniker kommer att påbörja en undersökning nu på morgonen. Det bestämdes att teknikerna inte behövde börja under natten, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Östergötland, och fortsätter:

– Vi var säkra på att ingen obehörig kunde ta sig in under natten och då är det bättre att teknikerna får arbeta i det lilla dagsljus som går att uppbringa.

Utöver den tekniska undersökningen kommer polisen under dagen finnas kvar i området och samla på sig mer uppgifter, bland annat genom dörrknackning. Samtidigt kommer förhör att hållas med de två misstänkta personerna, som greps på tisdagskvällen och som senare under natten anhölls. Hur de ställer sig till mordanklagelserna var under onsdagsförmiddagen ännu oklart.

– Det är en relativt stor utredning som har dragit igång. Det är alltid viktigt att göra åtgärder så fort som möjligt i den här typen av fall. Alla tillgängliga resurser som vi kan få fram används i början av en sådan här utredning, säger Thomas Agnevik.

Hur ser utredningsläget ut?

– Relativt gott ser det ut. Men det gäller att kunna styrka vem som har gjort vad. Det ska vi försöka göra med hjälp av exempelvis rättsläkarundersökning av både den avlidne och de två misstänkta männen. Hur det ser ut i det här specifika fallet vet jag inte, men vi har ju ett antal rättsfall tillbaka i tiden där det har funnits två misstänkta på en plats där det inte gått att styrka vem som har gjort vad. Men det är bättre med två gripna än inga alls.

Samtidigt som polisen säkrade spår på den misstänkta brottsplatsen på onsdagsmorgonen pågick vardagen för människorna i området. Några minuter efter klockan 08 lämnade en hemtjänstpersonal fastigheten där det misstänkta mordet begåtts.

– Brukaren fick påhälsning i natt av polisen som knackade på och frågade om man hört eller sett något. Men vad jag förstod finns det inga uppgifter på att det varit bråkigt i trappuppgången. Det här som hänt känns förstås olustigt, säger kvinnan från hemtjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!