Stor polisinsats – flera handfängslade

Sent på torsdagskvällen pågick en stor polisinsats i Klockaretorpet i Norrköping.

Stor polisinsats

Stor polisinsats

Foto: Ulf Wigh/Wighs news

Norrköpings kommun2019-10-24 22:06

Enligt vår källa, som befann sig på platsen, var sex polisbilar i Klockaretorpet – två av dem civila. Enligt vår källa blev sex personer handfängslade. Bilder från platsen visar att flera av dem låg fängslade på marken. Även en polishelikopter ska ha rört sig i området enligt tipsaren – något som polisen dementerar.

– Nej, vi har inte haft någon helikopter på plats. Vi har kontrollerat ett par personer vid en byggarbetsplats. En anmälan om olaga intrång och ringa narkotikabrott har skrivits, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl på polisen.

Stämmer det att sex personer är gripna?

– Nej, inte i den betydelsen. Några är medtagna för förhör, men exakt hur många som är hos oss vet jag inte. Men de är inte misstänkta för något allvarligt. Att vi var så många poliser på plats beror bara på att vi hade många patruller lediga, säger Magnus Holmström.

Är personerna kända av polisen sedan tidigare?

– Jag kan inte detaljerna i ärendet.

Är ni kvar på platsen?

– Nej, säger Magnus Holmström vid 23.45. 

På fredagen berättade polisen att situationen inte varit så dramatiskt som den först framstått. "Det blev lite en höna av en fjäder", sade Jan Fryksén, förundersökningledare vid Norrköpingspolisen.

Stor polisinsats
Stor polisinsats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!