Späckat program för barn på höstlovet

Spökbakning, cirkusskola och skräckfilmsmaraton. Det är höstlov i Norrköping och massor av aktiviteter anordnas.

Norrköpings kommun 28 oktober 2019 15:00

Att Kolmårdens djurpark har sin årliga Halloweensatsning i parken har väl knappast undgått någon. Men fler aktiviteter än så erbjuds för barnfamiljer i Norrköping under höstlovet.

Norrköpings fritidsgårdar har ett späckat program för barn i åldern 10–12 år, med bland annat spökbakning, skräckfilmsmaraton och utflykter till Boda Borg. Man kan också prova på batik, göra pod eller afro dance.

 

De barn som är över fyra år och vill prova på cirkus kan anmäla sig till cirkusskola på Stadsmuseet. Där ges en chans att testa akrobatik, enhjuling och klot. Och en särskild grupp finns för barn med funktionshinder.

Visualiseringscenter C visar den helt nya domföreställningen "Stjärnfallens hemligheter 3D", där pingvinen James och isbjörnen Vladimir löser gåtan med mystiska eldklot. Men även virtual reality-aktiviteter och olika work shops – som att rita med små robotar – finns på programmet.

 

Cnema har filmfestivalen Watch a movie som blivit en återkommande höstlovstradition. Bakom urvalet står en grupp barn och ungdomar i åldrarna 10–14 år. Bland årets filmer finns "Toy story 4" och "Lejonkungen", men även klassiker som "Ronja Rövardotter" och "Den oändliga historien". Nytt på festivalen är dans i Cnemas största salong.

Stadsbiblioteket firar hästlov och bjuder in till käpphäst-workshop och Teater Fenix barnföreställning "Svenska ryttareliten".

Men detta är bara ett axplock av alla aktiviteter som finns listade på kommunens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa