SD kan backa – om Linköping satsar

Är det verkligen motiverat med två stora flygplatser inom fem mil? Den frågan ställer sig Darko Mamkovic (SD).

Norrköpings kommun 2 december 2019 18:30

Under torsdagens möte i Norrköpings Rådhus AB presenterades de utredningarna om Norrköpings flygplats. Vänsterpartiet, som vill lägga ner flygplatsen, tog fasta på den utredning som visar att det går att använda marken till bostadsbygge om flygplatsen avvecklas. 

Bland de övriga oppositionspartierna råder det delade meningar kring flygplatsens framtid.  

Sverigedemokraterna har tidigare varit för att behålla flygplatsen, men nu menar Darko Mamkovic att det kanske inte längre är försvarbart, med tanke på kostnaderna. 

– Allt hänger på vad som händer med flygplatsen i Linköping. Om Saab är villiga att bygga ut så att även stora plan kan landa där, så är det ur det regionala perspektivet svårt att motivera att det ska finnas två stora flygplatser inom fem mil. 

– Sedan tycker jag ju det är trist att Linköping satsar och växer, medan Norrköping bara tappar, säger Mamkovic vidare. 

Hur kommer ni jobba vidare med den här frågan? 

– Vi ska noga prata igenom det här inom vår grupp. Men som det känns just nu är det inte omöjligt att vi backar om flygplatsen, säger Darko Mamkovic vidare.

Det finns dock fortfarande vissa delar som enligt Mamkovic talar för att Norrköping ska ha kvar sin flygplats.

– All infrastruktur, vare sig det är tåg, vägar eller flyg, kostar ju pengar. Men samtidigt ger de samhällsekonomiska vinster som inte alltid är lätta att se med en gång, säger Darko Mamkovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa