Så reagerar Jarl (M) på nya beskedet

Sophia Jarl konstaterar att härvan runt digitaliseringsavdelningen växer och att det spär på det stora underskottet i ekonomin.

Oppositionsrådet Sophia Jarl (M) ifrågasätter varför ledamöterna i kommunstyrelsen inte har fått se direktiven och projektplanen för den utredning som leds av kommunstyrelsens kansli.

Oppositionsrådet Sophia Jarl (M) ifrågasätter varför ledamöterna i kommunstyrelsen inte har fått se direktiven och projektplanen för den utredning som leds av kommunstyrelsens kansli.

Foto: Gun Stenehall

Norrköpings kommun2019-09-03 15:20

Oppositionsrådet Sophia Jarl (M) reagerade direkt när det stod klart att en chef på digitaliseringsavdelningen avskedas på grund av misstanke om mutbrott och en annan chef stängts av i väntan på utredning. 

– Jag har inte den fulla bilden, men kan konstatera att det här spär på det redan stora underskottet i ekonomin. Det här har påverkat budgeten. Digitaliseringsavdelningen har ett underskott på 35 miljoner kronor, säger Sophia Jarl.  

Sophia Jarl är kritisk till att hon inte har fått ta del av den granskning av digitaliseringsavdelningen, som kommunstyrelsens kansli genomför just nu.  

– Jag tycker att det i det här läget är viktigt att kommunstyrelsen är delaktig i beslut om vad som ska ingå i utredningen, säger Sophia Jarl. 

Däremot har hon fått ta del av projektplanen när det gäller den utredning som revisionen gör tillsammans med revisionsfirman KPMG. 

 – Det är bra att en oberoende utredning görs.

Sophia Jarl är fortsatt starkt kritisk till att kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist, enligt det faktaunderlag som hon har, tagit ordförandebeslut om mångmiljonbelopp avseende digitalisering utan att detta kommit till kommunstyrelsens kännedom. 

– Jag har inte förtroende för Lars Stjernkvists sätt att styra kommunen. Men jag tänker inte ha någon åsikt om han ska avgå. 

Vilket ansvar har du som andre vice ordförande i kommunstyrelsen?

– Moderaterna är beredda att ta ansvar, men för att ta ansvar måste vi ha all information på bordet. 

Karta: Rådhuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!