Rånade kiosk – hittades med hund

Den 19-åriga mannen drog fram en luftpistol och rånade minigolfbanans kiosk. "Have a nice day", sade han och försvann med dagskassan.

Norrköpings kommun 2 november 2019 10:00

Det var på eftermiddagen den 20 september i år som polisen larmades till Himmelstalundsområdet. 19-åringen hann inte långt. Efter att hundförare satts in kunde han gripas, inte långt från kiosken. Pistolen, och en kniv som han också hade på sig, beslagtogs.

 

I rättssalen uppgav 19-åringen att han förstått att det var kört när han såg den första polisbilen. Innan han greps hade han tömt över pengarna i kassaskrinet i en plastpåse, som han sedan lämnade över till en medhjälpare.

En vecka tidigare, den 13 september, tog en kvinna ut pengar från bankomat i Skarphagens centrum. När hon vände sig om stod 19-åringen där, iklädd en huvtröja. Han var beväpnad.

– Give me the money or I'll shoot you, sade han och riktade pistolen mot hennes mage.

Efter att han kommit över 2 000 kronor sprang 19-åringen från platsen.

 

Det var först efter att han hade gripits på Himmelstalund som bankomatrånet kunde börja nystas upp. När 19-åringen förhördes förnekade han brott. Men tingsrätten slår fast att tillvägagångssätten varit liknande och att åklagarens bevisning, med bland annat övervakningsfilm från flera kameror, är stark. 

19-åringen är tidigare ostraffad i Sverige och döms nu för två fall av rån. Straffet blir fängelse i ett år och nio månader. 19-åringen ska dessutom betala skadestånd på 12 000 kronor till mannen som rånades i kiosken. Kvinnan vid bankomaten ska ersättas med sammanlagt 14 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa