Politiska vildarna har inte bestämt sig

Efter sommaren stod det klart att fyra avhoppade Sverigedemokrater fortsätter i fullmäktige som medlemmar i Landsbygdspartiet.

De fyra avhoppade tidigare SD:arna tillsammans med landsbygdspartiets ordförande Stefan Torssell, i mitten. Från vänster, Robert Cederlund, Anette Kemgren, Jan Petersson och Sandra Karlsson.

De fyra avhoppade tidigare SD:arna tillsammans med landsbygdspartiets ordförande Stefan Torssell, i mitten. Från vänster, Robert Cederlund, Anette Kemgren, Jan Petersson och Sandra Karlsson.

Foto: Landsbygdspartiet

Norrköpings kommun2019-10-13 12:00

Formellt har de ingen partitillhörighet men de har alla varit öppna med att de ska driva partipolitik. Till nästa år lovar de ett eget budgetförslag men i år kommer de att stödja något av övriga partiers förslag. Vilket är inte klart innan de sett allas förslag.

– Vi gick till val på att Norrköping är mer än bara innerstad, detta ändrades inte när vi bytte parti, vi kommer att lägga vår röst på den budget vi tror är bäst för Norrköping, svarar Robert Cederlund på våra skriftliga frågor..

Bör det göras lönesatsningar på specifika yrkesgrupper?

– Undersköterskor, sjuksköterskor, barnskötare, lärare är yrkesgrupper som haft dålig löneutveckling. En lönesatsning här skulle kunna göra livet för en ensamstående mamma inom dessa yrken markant lättare.

Vill ni att Johannisborgsleden ska byggas?

– Vi skulle gärna se att den byggs snarast möjligt. Vi har förståelse för den ekonomiska situation och har svårt att skära ännu djupare i vissa nämnders budget för att få loss pengarna direkt. Det är prioriterad fråga att sprida trafiken och öka framkomstmöjligheten.

Vilken är den viktigaste frågan i budgeten för er?

– Skolan. Norrköping ligger i botten vad gäller niondeklassares behörighet till gymnasiet och under rikssnittet vad gäller behöriga lärare i grundskolan. Norrköping måste bli mer konkurrenskraftig, vi behöver se över den orättvisa lönebild som blev efter lönelyftet och förstelärarsystemet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!