Polisen slog till – hittade knark

Vid två tillfällen stoppades mannen på Skavsta flygplats med tabletter klassade som narkotika. Nu döms han.

Mannen stoppades av tullen på Skavsta flygplats. Med 900 tabletter narkotikaklassat läkemedel i kalsongerna.

Mannen stoppades av tullen på Skavsta flygplats. Med 900 tabletter narkotikaklassat läkemedel i kalsongerna.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-09-11 22:00

Åtta månaders fängelse blir straffet för en man i 60-årsåldern som döms av Norrköpings tingsrätt för narkotikabrott och narkotikasmuggling.

I samband med en husrannsakan i en lokal i centrala Norrköping i januari 2017 var mannen på plats. Totalt fann då polisen över 4 000 tabletter innehållande klonazepam och alprazolam, läkemedel som är narkotikaklassade. Tabletterna hittades bland annat i en påse som låg bakom gallret i ett ventilationsutrymme vid taket.

Vid en senare husrannsakan i mannens bostad upptäcktes knappt 2 000 liknande tabletter. Mannen förnekade narkotikabrott inför polisen och hävdade att han haft recept för vissa av tabletterna i sitt hemland. När han fick frågor om andra tabletter som hittats i lokalen svarade han att han inte visste hur de kommit in.

– Det var många som satt och drack ... kanske hade någon gömt dem där, sade mannen i polisförhör.

Domen för narkotikasmuggling kom efter att mannen två gånger fastnat i tullen på Skavsta flygplats. När tullen kontrollerade mannen påträffades tabletter i hans bagage och i byxorna och i jackan. I kalsongerna hittades två påsar med totalt 924 tabletter Ksalol (Alprazolam). 

Mannen hävdade att han inte känt till att tabletterna var narkotikaklassade och att de omfattas av särskilda regler vid införsel till Sverige.

Norrköpings tingsrätt gör dock bedömningen att det finns för många besvärande faktorer som sammantagna gör att mannens förklaring inte förtjänar tilltro och dömer honom till fängelse.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!