Person fick ström genom kroppen

En person fördes till sjukhus efter att ha fått ström genom kroppen.

Foto: Arkivbild

Norrköpings kommun2019-08-28 12:22

Det var vid tretiden på onsdagsmorgonen som polisen, via ett Sos-larm, fick information en person av oklar anledning fick ström genom kroppen i anslutning till en så kallad nätstation i Norrköping. Polisen ryckte ut till platsen tillsammans med en ambulans.

På platsen hittades en man i 35-årsåldern som fick föras till sjukhus. I en bulletin från Region Östergötland framgår det att mannen är lindrigt skadad, men att han får stanna kvar på sjukhuset för observation. Polisen misstänker att mannen stulit föremål i anslutning till elstationen. Därför utreds nu händelsen som stöld. Man har också kontaktat Eon vars nätstation det rör sig om.

– Mannen ska ha försökt stjäla kablar ur ett elskåp. Jag vet inte vem det var som larmade Sos efter olyckan, säger Åsa WIllsund, presstalesperson vid polisen.

Nätstationen, en station där elkablar kommer in och knyts samman för att distribuera och fördela el, står i ett betonghus. Det är ännu oklart om personen befunnit sig i eller utanför huset då olyckan inträffade.

– Det viktigaste för oss är att få en bild över situationen, vi har personal från oss på väg ut eller som redan är ute vid stationen för att göra inspektion, säger Stina Albing, kommunikationschef vid Eon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!