Par misstänks hotat till sig en halv miljon

En man och en kvinna åtalas för flera fall av utpressning. De ska bland annat tvingat till sig en bostadsrätt.

Sex män har blivit utpressade efter att varit inne på en sexchatt. Nu åtalas ett ungt par för utpressning.

Sex män har blivit utpressade efter att varit inne på en sexchatt. Nu åtalas ett ungt par för utpressning.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-09-12 17:30

En 18-årig kvinna och en 23-årig man åtalas vid Norrköpings tingsrätt för utpressning av sex män som paret sexchattat med under falsk identitet. Efter att ha sexchattat och kommit över bevis i form av bilder ska paret ha tagit reda på var männen bodde och arbetade. 

Den som ska ha råkat mest illa ut är en man som deltagit i en chatt och skickat ett foto av sexuell karaktär på sig själv. Efter händelsen ska mannen ha fått hot och meddelanden som gick ut på att han skulle "hängas ut" om han inte betalade.

– Hon hotade med att berätta för personer. Hela mitt liv skulle rasera, säger han i förhör.

Så han började betala. Totalt landade notan på drygt 400 000 kronor som mannen ska ha betalat via banköverföringar, swish och paypal. I den summan ingår en bostadsrätt för 200 000 kronor. Efter köpet ska duon ha bott i lägenheten – men det är den utpressade mannen som betalat insatsen och löpande utgifter för bostadsrätten.

– Man känner sig ju så klart dum att man gjort det.

Den unga duon förnekar brott. Kvinnan hävdar att hon och den målsägande haft en relation.

– Det är ju inte så att jag har pressat eller hotat på något jättegrovallvarligt sätt, utan vi har liksom enligt mig haft en relation, säger hon i polisförhör.

De övriga fem männen har, enligt åtalet, på liknande sett blivit utpressade. Om de inte betalade skulle de bli avslöjade för vänner, familj och arbetskollegor. Utpressningen ska ha pågått under perioden mars 2018 till och med maj 2019. Den totala utpressningssumman: 430 352 kronor.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!