Nu påbörjas det nya jättebygget

Rusta har idag en 120 000 kvadratmeter stor lagerlokal i Norrköping men den räcker inte till, utifrån företagets framtidsplaner.

Norrköpings kommun 17 september 2019 18:00

Rusta har 150 varuhus i fyra olika länder. Under kommande år väntas företaget expandera ytterligare, därför ser de det som strategiskt viktigt att öka kapaciteten för centrallagret, enligt ett pressmeddelande.

I dag arbetar 300 personer på Rustas centrallager på Malmölandet i Norrköping. Den nya delen, som väntas bli 69 000 kvadratmeter stor, räknar man med kommer att sysselsätta ett 50-tal personer vid starten, fullt utbyggt ger även den jobb till 300 personer.

– Det här betyder jättemycket för Norrköping. Det handlar till stor del om enklare jobb, som är väldigt fina instegsjobb, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör på Norrköpings kommun.

Rustas storlager på Malmölandet har redan byggts till flera gånger sedan det första lagret kom till 2015. Den här tillbyggnaden blir den fjärde fasen. När den är klar kommer storlagret, med sina nästan 200 000 kvadratmeter, att vara ett av Sveriges största lager. Men näringslivsdirektören tror inte att det kommer att stanna där.

– Ja, det är vad vi hoppas. Den nya anläggningen planeras att kunna tas i drift hösten 2021 och innan det sker gissar vi att Rustas ledning redan har börjat planera för en femte fas. Det ligger i deras affärsplan att fortsätta växa, säger Pontus Lindblom.

Finns det mer mark i så fall?

– Ja, det finns mer mark i direkt anslutning till Rustas lager att förvärva i så fall – för Rusta eller för någon annan aktör, säger Pontus Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kommentera
Läs mer!

Han är mannen bakom glashuset i hamnen: "Jag tror att den här typen av odlingar är framtiden"

Han är mannen bakom glashuset i hamnen: "Jag tror att den här typen av odlingar är framtiden"

Dyra missförståndet: De får böta 35 000 för nya fasaden • "Behöver inte att straffa oss med hela handen"

Dyra missförståndet: De får böta 35 000 för nya fasaden • "Behöver inte att straffa oss med hela handen"
Visa fler
Ämnen du kan följa