Norrköpingsbon kan få plats i partiledningen

Under torsdagen föreslog en enig valberedning i Liberalerna Alexander Höglund till ny ledamot för partistyrelsen.

Alexander Höglund (L) föreslås till Liberalernas partistyrelse.

Alexander Höglund (L) föreslås till Liberalernas partistyrelse.

Foto: Hanna Petersson

Norrköpings kommun2019-10-25 08:00

I dag arbetar Alexander Höglund som regionråd inom Region Östergötland med bland annat kompetensförsörjning, personalfrågor, integration och internationella frågor.

– Det här känns såklart jättekul. Det ger en stor ansvarskänsla. Vi är i behov av utveckling inom en rad olika områden där vi behöver utveckla svar på många frågor – både samtida frågor, men också morgondagens, säger Alexander Höglund. 

Han vill till exempel att ett större fokus läggs på vårdområdet i stort och att vårdfrågor lyfts oftare, både på regional nivå och riksnivå.

– Min strävan i partistyrelsen skulle vara att anta hälso- och sjukvårdsfrågan som en ledande profilfråga och skapa förändring. Under flera år har hälso- och sjukvårdsfrågor varit bland de viktigaste frågorna för väljarna och därför finns ett behov att presentera de frågor som finns. 

Men det finns också andra frågor som han gärna skulle diskutera mer. 

– Man brukar prata om vardagsnära frågor som man pratar om vid frukostbordet och det kan handla om jobb, miljö, sjukvård och integration – vi behöver svar på många samhällsfrågor. 

Och Liberalernas valberedning var enig i förslaget att föreslå Alexander Höglund till partistyrelsen.

– Förslaget innebär en stor förnyelse av partistyrelsen, där 14 av 25 ledamöter som vi föreslår är nya. Vårt förslag speglar både förnyelse och erfarenhet, säger Lara Persson Skandevall, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande. 

Den 15–17 november kommer en ny partistyrelse för Liberalerna att utses i Västerås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!