"Naturligtvis tragiskt att det här sker"

Polisen arbetar efter teorin att en intern konflikt legat bakom mordförsöket vid Söder Tull i förra veckan.

Söder Tull spärrades av efter mordförsök.

Söder Tull spärrades av efter mordförsök.

Foto: Ulf Wigh/Wighs Nyhetscentral

Norrköpings kommun2019-11-05 11:39

Det var strax innan klockan 16.30 på måndagen den 28 oktober som en man blev angripen efter att ha kommit ut från Stadsbiblioteket.

– Det här har gått väldigt fort, säger Lasse Eriksson.

Den misstänkte gärningsmannen – som ska ha varit klädd i mörka kläder med huvan uppdragen – flydde sedan ner längs Drottninggatan. Han sprang därefter ner mot parkeringshuset Spiran, innan han greps på Hantverkaregatan.

– En av våra bilar kom från Hörsalsparken på Drottninggatan. Det var flera personer som hjälpte till med att peka ut åt vilket håll han har sprungit, säger Lasse Eriksson.

– En annan bil som kom från andra hållet fick också hjälp av folk som pekade.

Polisen uppmanar nu alla som uppmärksammade händelserna att ringa deras tipstelefon via växelnumret 114 14. Där kan man lämna sitt vittnesmål direkt.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser. Man behöver inte ha sett själva attacken, utan det räcker att man märkte att det hände något, säger Lasse Eriksson.

Även personer som bevittnade flyktvägen, eller pekade ut den, uppmanas att ringa.

– De är ännu okända för oss. Vi vill gärna att de hör av sig.

Den misstänkte mannen sitter nu häktad. Polisen tror att någon slags dispyt mellan honom och offret har föranlett händelsen.

– Det är naturligtvis tragiskt att det här sker. Men av alla knivskärningar och skottlossningar som har varit i den här staden törs jag ändå säga att det här inte är något gängrelaterat, säger Lasse Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!