Mordmisstänkt fängslas för annat brott

Sedan tidigare sitter mannen häktad misstänkt för ett uppmärksammat mord. Nu döms han för andra brott.

En mordmisstänkt Norrköpingsbo döms nu för bland annat misshandel.

En mordmisstänkt Norrköpingsbo döms nu för bland annat misshandel.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-11-29 21:00

Lördagen den 2 november slog tungt beväpnad polis till mot en bostad i Norrköping - man använde sig av bland annat handgranater och motorsåg. I samband med tillslaget frihetsberövades en man misstänkt för ett brutalt och uppmärksammat mord i Stockholm tidigare i höst.

Medan mannen sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet i Stockholm döms han nu av Norrköpings tingsrätt för misshandel, brott mot knivlagen, narkotikabrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor.

Misshandeln tog plats hemma hos en 22-årig kvinna i maj 2018. Enligt domen har den 28-årige mannen slagit kvinnan flera gånger mot huvudet, sparkat mot hennes kropp när hon låg på golvet samt dragit henne i håret.

– Efter ett mobilsamtal började han gråta. Sedan vände han sig om och tryckte upp mig mot väggen och slog mig med en knytnäve, uppger kvinnan i polisförhör.

Misshandeln orsakade bland annat hjärnskakning och kvinnan var fysiskt påverkad i ett halvår. Efter händelsen har hon flyttat till en annan lägenhet.

Mannen förnekar gärningen. Han uppger att han inte sett något våld i kvinnans lägenhet och att hon beskyller honom för att få ut skadeståndspengar.

Tingsrätten anser dock att det är styrkt att mannen misshandlat kvinnan på det sätt åklagaren påstått. Därmed döms han för misshandel. Tillsammans med de övriga brotten, som begicks vid andra tillfällen, blir påföljden fängelse i fyra månader. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 20 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!