Man våldtog väninna som inte ville ha sex

En 42-årig man döms, mot sitt nekande, till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna som han var bekant med.

Norrköpings tingsrätt dömer mannen till två års fängelse för våldtäkt.

Norrköpings tingsrätt dömer mannen till två års fängelse för våldtäkt.

Foto: Sara Segreaus

Norrköpings kommun2019-09-30 10:00

Händelsen inträffade i juli i år i ett bostadsområde i Norrköping. Kvinnan berättar i rätten att hon och mannen var goda vänner och att de den aktuella kvällen umgicks de i hennes bostad. 

Under kvällen ska mannen plötsligt ha frågat om hon ville ha sex med honom, vilket kvinnan sade nej till. Han swishade då 500 kronor till henne, som en tänkt betalning för sexet, och hon bad honom då att lämna bostaden.

Mannen gjorde också detta, men ska samtidigt ha stulit kvinnans mobiltelefon och dator. När hon lite senare gick ut för att få tillbaka sina saker ska det ha slutat med att mannen, efter en stunds grälande, hoppade på henne.

Kvinnan berättar att hon slog henne i bakhuvudet och ansiktet och drog ner henne på marken medan han tog ett grepp om hennes hals. Sedan utsatte han henne för en våldtäkt.

Först när en bekant till kvinnan råkade passera platsen så avbröt mannen övergreppet och sprang iväg, berättar hon.

Den bekante intygar också detta och berättar i rätten att kvinnan grät och skrek på hjälp.

Den 42-årige mannen nekar till brott och menar att ingenting särskilt hände under kvällen. De två umgicks normalt som vänner förutom att kvinnan, när de satt på en bänk utomhus, plötsligt reste sig upp och sprang därifrån skrikande.

Norrköpings tingsrätt menar dock att kvinnan har lämnat en sammanhängande och trovärdig historia, som också stöds av den rättsmedicinska undersökningen och den bekantes vittnesmål.

42-åringen döms därför för våldtäkt och stöld och straffet blir två års fängelse. Han ska dessutom betala 125 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!