Man överfölls utanför tobaksbutik

Den 36-åriga mannen överföll en bekant utanför en tobaksbutik samtidigt som han skrek att han ville ha pengar. Nu döms han till ett fängelsestraff på 14 dagar.

Polisen larmades till platsen. Nu har en person dömts för misshandel.

Polisen larmades till platsen. Nu har en person dömts för misshandel.

Foto: Fredrik Sandberg/TT/arkiv

Norrköpings kommun2019-10-26 20:00

Det var i mitten av september förra året som en man gick in för att köpa cigaretter i butiken i centrala Norrköping. När han kom ut stod 36-åringen och väntade – för att sedan hoppa på honom bakifrån och slå honom i bakhuvudet.

I rätten beskrevs hur 36-åringen överöste sitt offer, som försökte skydda sig så gott han kunde, med slag mot ansiktet och mot kroppen. 36-åringen skulle samtidigt ha skrikit att han ”ville ha sina pengar”.

Polisen åkte ut till platsen och avbröt våldsamheterna. Man kunde snart konstatera att mannen som angripits hade både sår i ansiktet och blåmärken på kroppen.

När 36-åringen förhördes under rättegången hävdade han att han inte mindes vad han hade gjort den aktuella dagen.

Tingsrätten slår fast att vittnen utförligt kunnat beskriva misshandeln och att deras berättelse får stöd av de skador som dokumenterats. Att mannen som överfölls dessutom var bekant med 36-åringen sedan tidigare gör det osannolikt att han skulle ha tagit fel på person.

36-åringen förekommer under sammanlagt 26 avsnitt i belastningsregistret för bland annat utpressning och våld- och tillgreppsbrottslighet. Han avtjänade vid tiden för domen ett fängelsestraff och döms alltså nu till ytterligare 14 dagars fängelse.

36-åringen ska betala ett skadestånd för kränkning på 5 000 kronor till den drabbade mannen. Yrkandet om ersättning för sveda och värk på ytterligare 1 000 kronor avslås dock.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!