Man häktad efter polisens gripande

I torsdags grep polisen en man i centrala Norrköping misstänkt för koppleri. Nu har han häktats.

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för koppleri.

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för koppleri.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Norrköpings kommun2019-12-03 20:00

Det var sent på torsdagen som polisen grep en man i 30-årsåldern i de centrala delarna av Norrköping. Anledningen till gripandet var att det fanns misstanke om att mannen ägnat sig åt koppleri. Några timmar efter gripandet anhölls mannen. Han var då misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankesgraden.

Kammaråklagare Marie Kronqvist Berg valde att begära mannen häktad och under sena måndagseftermiddagen höll häktningsförhandling vid Norrköpings tingsrätt.

Åklagaren menar att det finns risk för att den misstänkt avviker eller på något sätt undandrar sig lagföring. Det finns, enligt åklagaren, även risk för att han kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra utredningen av brottet han misstänks för.

– Den misstänkte mannen blev häktad. Nu har jag fram till den 16 december på mig att väcka åtal. Som det känns nu ska den tiden räcka, säger Marie Kronqvist Berg.

Tingsrätten beslutade även att den misstänkte ska åläggas restriktioner. 

Koppleri är en juridisk term för företeelsen att främja eller ta emot pengar som härrör från prostitution. Straffet för den som döms för koppleri är maximalt sex års fängelse.

Själva häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar. Under förhandlingen förnekade den misstänkte brott och bestred åklagarens yrkande om häktning och restriktioner. I övrig är man mycket förtegen om utredningen.

– Det råder sekretess kring det här ärendet, så tyvärr kan jag inte säga så mycket mer i nuläget, säger Marie Kronqvist Berg.

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för koppleri.
En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för koppleri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!