Målet: 8000 fler ska vara sugna på jul

Nu börjar julmarknadernas tid.I Knäppingsborg hoppas fastighetsägaren slå fjolårets besöksantal – med råge.

Norrköpings kommun 22 november 2019 11:00

Julmarknaden och hantverksjulen i Styrstad kyrkby drar igång redan till helgen.

– Vi blir 20–25 hantverkare och 400 besökare. Det småskaliga passar oss med stickat material, prydnadsskålar, smycken, kransar, textiler och julkort. Vad vi hör är att marknaden är uppskattad, säger Marie Nilsson, kyrkvaktmästare.

Under den första adventshelgen fylls Värmekyrkan i Industrilandskapet med hantverk, julgodis och julklappsshopping. Allt inramat av julmusik i unik miljö. För barnen finns pysselverkstad. Besökarna har även möjlighet att lämna önskelistor till tomtefar och träffa tomtemor och smånissarna. På söndageftermiddagen tänds det första adventsljuset på taket.

Rättvis Julmarknad på Arbetets museum under samma helg satsar bland annat på rättvisemärkta-produkter, veganskt, mjukisdjur och stickade produkter. För barnen ordnar arrangören fiskdamm och clownuppträdanden.

– Vårt motto har alltid varit att man ska köpa klappar som gör gott på flera sätt, till exempel att man stöttar en organisation med välgörande ändamål. Vår målgrupp vill nog primärt vara med och hjälpa till, säger Mårten Mellberg, programansvarig, Arbetets museum, som i år också lockar med ett café på plan fyra i anslutning till marknaden

Förra året samlade julmarknaden i Knäppingsborg närmare 12 000 besökare. I år, andra helgen i december, höjs ribban.

– Vi kör Julmys i två dagar och siktar på 20 000 besökare. Kvarteret är som gjort för en härlig julmarknad, säger Emil Colldin hos fastighetsägaren Castellum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa