De fyra avhoppade Sverigedemokraterna som nu alla gått med i Landsbygdspartiet oberoende röstade mot sitt tidigare partis linje.
– Jag röstade inte mot SD utan för avslag på grund av att ett förbud mot böneutrop är en fråga för riksdagen, inte för kommuner. Landsbygdspartiet har inte heller fattat något beslut i hur partiet ställer sig i frågan, menar Robert Cederlund.
Från åhörarplats följde partiets ordförande Stefan Thorsell debatten.
– Min uppfattning är ändock att när ett ärende kommer till fullmäktige så ska det vara så förberett att det inte behöver bli någon diskussion om kommunfullmäktige kan fatta beslut i frågan eller inte, säger Stefan Thorsell.
Han är mycket nöjd med att de fyra tidigare SD:arna Sandra Karlsson, Robert Cederlund, Anette Kemgren och Jan Peterson blivit medlemmar i Landsbygdspartiet oberoende.
Landsbygdspartiet fick inte en procent av rösterna i Norrköping vid valet i höstas. Nu har partiet fyra medlemmar i kommunfullmäktige, de sitter dock formellt som politiska vildar.
– Jag förstår att det finns frågor kring det. Men de är invalda som personer och vi har haft långa oerhört bra samtal där vi sett att vi är eniga i politiska etiska frågor liksom landsbygdsfrågorna, säger Stefan Thorsell.
– Vi från riksorganisationen kommer inte att lägga oss i kommunpolitiken i Norrköping, men jag kommer att följa den noga.
Robert Cederlund säger att han i många delar håller med om Sverigedemokraternas politik på riksnivå, men inte i allt.
-EU-frågan är ett exempel. Jag är absolut inte för att Sverige ska stanna i EU, en linje SD också haft och gått till val på. Men efter valet bytte partiet fot i frågan och partilinjen är nu att stanna i EU. Jag, som är för den nuvarande abortlagstiftningen, är inte helt övertygad om SD:s syn i abortfrågan. Där ändrade man sig under valrörelsen från att inte haft någon ståndpunkt, till förbud och därefter något mellanting.