Körde in i betongvägg – får fängelse

Den 46-åriga mannen fick föras till sjukhus efter att ha krockat med en betongvägg. Nu döms han för grovt rattfylleri – och ringa narkotikabrott.

Olyckan inträffade i Sandbyhovsrondellen.

Olyckan inträffade i Sandbyhovsrondellen.

Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Norrköpings kommun2019-10-02 16:00

Det var sent en kväll i slutet av juli förra året som olyckan inträffade i Sandbyhovsrondellen. 46-åringens bil kom från Stockholmsvägen med hög fart och körde ner en trafikskylt på en refug – för att sedan krascha in i betongväggen.

46-åringen – som inte använde bilbälte – var medvetslös när räddningstjänsten anlände. Ett så kallat säkert uttag genomfördes och han kördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset. Med hjälp av tillhörigheter och passfoto lyckades man identifiera honom.

Ingen annan person skadades i olyckan. Alkoholkoncentrationen i 46-åringens blod uppgick till 1,8 promille. Provtagning visade att han även var påverkad av cannabis.

Under rättegången berättade 46-åringen att han hade legat på sjukhus i två veckor efter händelsen. Han mindes att han hade bjudits på alkohol innan han satt sig bakom ratten, men några minnen av olyckan hade han inte.

Han medgav även att han hade rökt cannabis på en restaurang "ett par veckor" innan kraschen.

Tingsrätten dömer nu 46-åringen – som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare – till en månads fängelse. Man slår fast att hans körning inneburit risker för trafiksäkerheten och att Högsta domstolen tidigare avgjort att den som kör bil med en alkoholkoncentration på över 1,5 promille ska dömas till en frihetsberövande påföljd.

46-åringen ska även betala en avgift till brottsofferfond.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!