Kontaktledning påverkade spårvagnarna

Under en period på tisdagen stod samtliga Norrköpings spårvagnar helt stilla på grund av ett ledningsras. Vid 13-tiden väntades arbetet på platsen pågå i två timmar till.

Alla spårvagnar står still efter att en ledning rasat.

Alla spårvagnar står still efter att en ledning rasat.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-12-03 12:15

Det var vid strax efter klockan 12 som räddningstjänst och Transdev larmades ut till Hjalmar Brantings gata efter att en kontaktledning rasat ner.

– Det var kring klockan 12 som man fick reda på att det var ett kontaktledningsbrott vid Folkets park. För att kunna åtgärda det här behöver man stoppa hela nätet och bryta strömmen, säger Eva Jylltorp, kommunikationschef på Östgötatrafiken.

Vår reporter Thomas Möller meddelade vid 13-tiden att personal på plats räknade med att arbeta med problemet i ytterligare ett par timmar. 

– De jobbar med att få upp ledningen igen nu. Man misstänker att en lastbil råkat köra ner ledningen, säger Thomas Möller.

Till följd av felet stod samtliga spårvagnar i hela Norrköping stilla under en period på tisdagen. Vid 13-tiden meddelade dock Östgötatrafiken att endast linje 3, på sträckan mellan Söder Tull och Klockaretorpet, var fortsatt drabbat av den trasiga ledningen. 

Spårvagnstrafiken påverkades stort under tisdagen.
Spårvagnstrafiken påverkades stort under tisdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!