Knarktipset gav resultat på resecentrum

Den senaste tiden har flera personer häktats för grova narkotikabrott i olika ärenden. "Vi ska jobba mot det här", säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott.

Flera personer sitter just nu häktade som misstänkta för grova narkotikabrott.

Flera personer sitter just nu häktade som misstänkta för grova narkotikabrott.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Norrköpings kommun2019-11-28 06:00

En av utredningarna handlar om en större cannabisodling som upptäcktes i en lada i Finspångs kommun. Tillslaget ledde till att två män kunde häktas i slutet av september.

– Det var en förhållandevis stor odling, så det är kul att vi har lyckats spräcka det här, säger Calle Jerrhage.

Att följa upp iakttagelser som kommer in – och sedan agera snabbt – kan vara avgörande. Calle Jerrhage ger ett exempel.

– Tidigare i år fick vi tips om en leverans som skulle komma till Norrköping med tåg. Vi åkte ner till centralstationen för att göra en kontroll på centralstationen, där det visade sig att de här personerna bar en hel del amfetamin på sig.

I början av oktober ledde en rutinkontroll till att en husrannsakan kunde genomfördes i en bostad i centrala Norrköping. Där hittades sådana mängder droger att två män kunde häktas för grovt narkotikabrott.

Det pågår flera utredningar av samma art. I början av november ertappades en man och kvinna – som båda är 25-årsåldern – med narkotika i city. Beslagen av droger från en lägenhet som senare kunde genomsöktas var så omfattande att det även här kom att handla om grovt narkotikabrott.

Har problemen med narkotika ökat i Norrköping?

– Vi ser ingen väldig ökning. Men det är en problematik som kvarstår. Vi ska jobba mot det här. Det är något som både regering och riksdag har uppmärksammat oss på, säger Calle Jerrhage.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!