Klart: Nu ska familjen lämna Sverige

Efter att blivit upptäckta av polisen flygs familjen Kamberi nu till Kosovo.

Efter att familjen levt gömd i Norrköping sedan 2015 så flygs alla ner till Kosovo på tisdagen.

Efter att familjen levt gömd i Norrköping sedan 2015 så flygs alla ner till Kosovo på tisdagen.

Foto: Sandra Virro

Norrköpings kommun2019-12-02 20:00

Som vi tidigare berättat har familjen Kamberi efter ett utvisningsbeslut valt att gå under jorden och levt gömd i Norrköping sedan 2015.

Tidigare i höstas avslöjades familjen av polisen. Därefter har delar av familjen bott på Migrationsverkets förvar i Märsta, medan pappan och yngste sonen bott kvar i Norrköping.

Nu står det klart att polisen verkställer domstolsbeslutet om utvisning. Då allas identiteter nu är fastställda kan utvisningen ta plats.

– Vi har fått reda på att vi blir hämtade i morgon tisdag och att alla i familjen ska flygas till Pristina i Kosovo, säger pappan i familjen på måndagsmorgonen.

Vad väntar er i Kosovo?

– Vi vet ingenting. Vi har ingen familj där, våra barn känner inga i Kosovo. Vi ska först försöka ta oss till Serbien. Men det är många papper som måste vara i ordning.

Har ni varit i kontakt med er advokat?

– Vi har pratat med honom, men han kan inte göra så mycket för oss nu.

Enligt Migrationsverkets bedömning finns det inget behov av internationellt skydd enbart för att man kommer från Kosovo. Om familjen anser att man har behov av skydd kan de ansöka om asyl i Sverige på nytt.

– Vi ska göra allt för att få asyl och få återvända till Sverige, då våra barn inte känner till något annat. Jag håller också på att ordna ett arbetstillstånd, då det finns en arbetsgivare som vill att jag ska jobba där, säger pappan.

Vad säger familjen om att flyga till Kosovo?

– De vill inte lämna Sverige. Det känns inte bra. Min yngsta son undrar varför han måste sluta i skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!