"Just nu har vi inte en säker identitet"

Två män sitter anhållna misstänkta för ett mord i en lägenhet i centrala Norrköping. Under onsdagen hölls de första förhören med dem.

En man avled efter ett bråk i en bostad i centrala Norrköping på tisdagskvällen. Händelsen utreds nu som mord och två personer är anhållna.

En man avled efter ett bråk i en bostad i centrala Norrköping på tisdagskvällen. Händelsen utreds nu som mord och två personer är anhållna.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-11-27 16:30

Det var klockan 21.18 på tisdagen som polis och ambulans larmades om ett bråk i bostaden. På platsen anträffades en svårt skadad man. Han fördes till sjukhus och under natten kom beskedet: Mannen var avliden och brottsrubriceringen ändrad till mord.

De misstänkta männen – som båda är i 40-årsåldern – kunde gripas i lägenheten strax efter att polisen anlänt. De anhölls sedan efter beslut av åklagare. På onsdagen hölls de första förhören.

– Vi har satt samman en grupp som ska jobba med det här, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid Norrköpingspolisens avdelning för grova brott.

– I inledningen av en utredningar av så här grova brott behöver vi en stor resurs.

Identiteten på den avlidna mannen var ännu inte fastställd på onsdagseftermiddagen.

– Det finns flera delar i den här utredningen, en del är att få en säker identitet. Just nu har vi inte det, säger Calle Jerrhage.

De båda misstänkta har man dock fått fram fler uppgifter om.

– Nu måste vi vara noga och kontrollera så att de stämmer, säger Calle Jerrhage.

Om något vapen har använts vill polisen inte uttala sig om. Rättsläkare kommer att undersöka kroppen.

– Jag vill inte kommentera hur det här våldet, som ledde till döden, har gått till, säger Calle Jerrhage.

Tekniska undersökningar genomfördes i bostaden under onsdagen. Det kan komma att dröja innan avspärrningarna hävs.

– Det har hänt att lägenheter har varit avspärrade i flera månader under mordutredningar. Har vi möjlighet att så att säga "frysa tiden" på en brottsplats gör vi det, säger Calle Jerrhage och tillägger:

– Det kan komma fram saker längre fram som vi kan behöva kontrollera där.

Arbetet har även bestått av traditionell dörrknackning och förhör med vittnen.

– Är det någon annan som har information om det här är vi naturligtvis intresserade av den, säger Calle Jerrhage.

Samtidigt som polisen säkrade spår på brottsplatsen pågick vardagen för människorna i området. Några minuter efter klockan 08 lämnade en hemtjänstpersonal fastigheten där det misstänkta mordet begåtts.

– Brukaren fick påhälsning i natt av polisen som knackade på och frågade om man hört eller sett något. Men vad jag förstod finns det inga uppgifter på att det varit bråkigt i trappuppgången. Det här som hänt känns förstås olustigt, säger kvinnan från hemtjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!