Inga planer på att skjuta på matchen

I skrivande stund ska IFK:s match mot Hammarby spelas enligt planen.

Klockan 17.30 är det tänkt att vara avspark på Östgötaporten.

Klockan 17.30 är det tänkt att vara avspark på Östgötaporten.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-09-01 15:50

På eftermiddagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för mycket kraftig åska i vårt område. Inte de allra bästa förutsättningarna för att spela fotboll.

Klockan 17.30 är det som bekant avspark på Östgötaporten, men än så länge finns det inga planer på att skjuta fram mötet IFK Norrköping-Hammarby på grund av åskvädret.

– Jag var i och för sig inte med på matchmötet, men jag har inte hört något om att matchen ska påverkas, säger Jens Magnusson, klubbdirektör för IFK Norrköping.

– Men det är ju inte vi i IFK som fattar det beslutet, det gör ju domarna och matchdelegationen, säger Magnusson vidare.

Enligt SMHI kommer åskvädret hänga kvar över Norrköping ett tag till.

– Det är svårt att säga hur länge, men det kommer nog ligga kvar en timme till. Å andra sidan ser det ju lite ljusare ut nu, säger Alexandra Ohlsson, jourhavande meteorolog på SMHI vid 15-tiden.

Även om klass 2-varningen kan komma att plockas bort under kvällen, kan det bli åska, kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn.

– Dessutom finns det ett nytt åskväderområde söder om Norrköping som ser ut att gå i nordostlig riktning, det kan ställa till det i kväll, säger Alexandra Ohlsson.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!