IFK-ordföranden: "Finaste gatan i stan"

IFK Norrköpings idéer runt Östgötaporten är en vision under flera decennier framöver. "Vi tror på det här", säger Peter Hunt.

Norrköpings kommun 13 november 2019 18:00

Hur många bostäder det kan bli i kvarteren runt Östgötaporten är i dagsläget för tidigt att säga. Det är också för tidigt att tala om finansiering och om IFK Norrköping ska sälja marken eller själva bygga bostäder.

– Det kommer att bli en fråga för styrelsens medlemmar att ta ställning till. Man kan tänka sig att vi äger delar, jag tror inte att en försäljning rakt av är på tapeten, säger Peter Hunt, IFK Norrköpings styrelseordförande.

Men är inte fotboll er kärnverksamhet? Ska IFK Norrköping syssla med fastighetsbyggande?

– Vi hoppas på att vinna fler SM-guld i fotboll, det ligger med som en komponent. Men vi sticker inte under stolen med att det är jättebra om vi kan få bättre ekonomi. Vi har visat att vi kan driva arenabolag och har bra på fötter när det gäller kompetens. Sen kan man ta in externa om det behövs. Vi tror på det här.

Kommunen vill utveckla en ny stadsdel i Västra staden med bostäder och faciliteter. IFK Norrköping ser sig själva som en stor aktör i området och vill vara med och påverka utformningen.

– Man kan ju fundera på om man ska ha en teknikhall på den finaste gatan i stan eller om man kan nyttja läget vid Södra promenaden på ett bättre sätt. I planen ingår även att teknikhallen ersätts med en dubbelt så stor hall på Himmelstalund, säger Peter Hunt.

Bostäderna på Såpkullen är de som är närmast i tid för att börja byggas, övriga idéerna ligger i framtiden.

– Om allt skulle bli verklighet får man nog räkna med 20–30 år, tror Peter Hunt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Han är mannen bakom glashuset i hamnen: "Jag tror att den här typen av odlingar är framtiden"

Han är mannen bakom glashuset i hamnen: "Jag tror att den här typen av odlingar är framtiden"

Dyra missförståndet: De får böta 35 000 för nya fasaden • "Behöver inte att straffa oss med hela handen"

Dyra missförståndet: De får böta 35 000 för nya fasaden • "Behöver inte att straffa oss med hela handen"

Insändare: Läsaren har fått nog av hur Norrköpings förändras – kritiserar nya "lyxboenden" i stan: "Hur larvigt kan det bli!?"

Läsaren har fått nog av hur Norrköpings förändras – kritiserar nya "lyxboenden" i stan: "Hur larvigt kan det bli!?"