Hundratal drabbade vid vattenläcka

Ett hundratal personer drabbades under måndagen av en vattenläcka i Klockaretorpet.

Norrköpings kommun 18 november 2019 08:36

Det var vid 08.26 på måndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en vattenläcka på Karl Wards gata i Klockaretorpet. Drygt en halvtimme senare fick det kommunala bolaget Nodra ta över arbetet på platsen sedan det konstaterats att en vattenledning gått sönder. 

Felsökning påbörjades – likaså reparationer – men arbetet för bolaget drog ut på tiden rejält.

– Läckan har skett precis vid en kulle så det har varit svårt att komma ner till den, säger Johanna Malm, kommunikatör vid Nodra under måndagen. 

Efter flera timmar av arbete kunde man konstatera att de som arbetade på platsen inte skulle hinna laga läckan under måndagen. Istället blev den nya prognosen att arbetet på platsen skulle vara klart någon gång under tisdagen.

Till följd av vattenläckan blev ett stort antal personer som bor på Karl Wards gata utan vatten under måndagen. Redan under förmiddagen kördes en vattentank ut till området, och när det stod klart att vattnet inte skulle kunna vara tillbaka förrän under tisdagen fick ytterligare en tankbil placeras ut i området.

Vad är det som har tagit tid?

– Det har varit svårt att ta sig ner till läckan. Därför är planen att bli klara under tisdagen, säger Johanna Malm på Nodra.

När vattnet återkommer under tisdagen kan det enligt Nodra vara missfärgat. Detta ska dock inte vara farligt. Boende uppmanas också att till en början öppna sina kranar försiktigt då det kan finnas luft i vattenledningarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa