Hon vill vandra i "Dallas" fotspår

Britt-Marie "Bim" Hallberg tog över efter "Dallas" Mathiesen på Ektorps fritidsgård. Nu prisas hon i hans namn.

Norrköpings kommun 31 augusti 2019 20:00

Erhard "Dallas" Mathiesen, som gick bort 2018, är en legendar inom fritidsgårdsvärlden i Norrköping. Under fredagen delade Norrköpings kommun för första gången ut en utmärkelse i "Dallas" ära.

Vinnare av utmärkelsen blev Britt-Marie "Bim" Hallberg - som faktiskt efterträdde "Dallas" som föreståndare på Ektorps fritidsgård när han gick i pension.

– Jag jobbade ju i 20 år på Borgsmos fritidsgård, så jag har ju haft mycket kontakt med "Dallas". Det känns jätteroligt att jag fick den här utmärkelsen i hans namn.

Hon delar "Dallas" syn på ungdomar.

– Han kallade dem ju för "fröna", jag ser ungdomarna som en växande kraft.

"Bim" ser utmärkelsen som en möjlighet att utveckla verksamheten på Ektorps fritidsgård. Hallberg vill bidra till att hitta bättre förutsättningar att bemöta och stötta ungdomarna.

– Jag kommer framför allt titta på en kommunal verksamhet i Lund. "Ungdomspolitiken" jobbar med ungdomsinflytande, främst via den politiska vägen. Jag hoppas att vi kan göra något liknande här.

För att söka utmärkelsen måste kandidaterna uppfylla vissa villkor, man ska bland annat ha jobbat i fritidsverksamheten i minst ett år.

– Det känns jättebra att vi genom den här utmärkelsen dels kan bidra till att duktiga medarbetare får utvecklas men också att fritidsgårdsverksamheten på det här sättet tillförs ny kunskap och nya idéer, säger utbildningsnämndens ordförande Kikki Liljeblad (S) i ett pressmeddelande.

De kompetenshöjande insatserna som genomförs får kosta högst 20 000 kronor. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Fyra krossade rutor på förskola

Här är de populäraste utbildningarna – och de som ratas ✓500 tomma platser ✓"Finns en överkapacitet" ✓Långa köer på andra håll

Här är de populäraste utbildningarna – och de som ratas ✓500 tomma platser ✓"Finns en överkapacitet" ✓Långa köer på andra håll

Eleverna ratar branschen som skriker efter personal • Bara 33 elever vill gå här: "Det är oroande"

Eleverna ratar branschen som skriker efter personal • Bara 33 elever vill gå här: "Det är oroande"

Insändare: Det är fritids som behöver mer pengar just nu

Det är fritids som behöver mer pengar just nu

Debatt: Valfrihet och välfärd går hand i hand i vardagen

Valfrihet och välfärd går hand i hand i vardagen
Visa fler