Hon gjorde hobbyn till drömjobb

Drömmen för många är att kombinera jobb och hobby. För Alicia Petersdotter har den blivit sann.

Alicia får arbeta med det hon trivs allra bäst med.

Alicia får arbeta med det hon trivs allra bäst med.

Foto: Rikard W Larsson

Norrköpings kommun2019-12-05 08:00

Alicia Petersdotter, 25, har jobbat med kostråd, mountainbike-kurser och träningsevent i två år. Hon är medveten om att hon är lyckligt lottad. Det är få förunnat att få ihop verksamheten ekonomiskt för affärsgrenarna hon brinner för som samtidigt som det är hennes hobby.

– Det är jätteroligt. Bolaget är mitt liv. Överlag känns det fantastiskt. Jag arbetar med privat- och företagskunder, men försöker undan för undan få till fler företagsevent för att nå ut till ännu fler. Ambitionen att komma vidare sporrar mig. Jag har ett tioårsmål, säger hon hemlighetsfullt.

Majoriteten av privatkunderna finns på hemorten. Företagskunderna träffar hon oftast på respektive ort. Alicia säger bestämt nej till kunder som inte passar in i hennes profil och mall.

– Intresset för kost och träning kom i och med att jag gjorde min egen resa från att leva ett mindre hälsosamt liv med festande och dåliga livsförhållanden till att hitta cykeln och glädjen i livet! Sen trodde jag absolut aldrig att det skulle bli ett yrke när jag ändrade livsstil, men jag är mer än glad över att det blev så! När jag jobbar arbetar jag i princip från att jag vaknar tills jag somnar.

Alicia igen:

– Målet är att fortsätta växa, nå ut till fler kunder, hitta mitt spår och någon gång i framtiden även kunna anställda medarbetare som precis som jag brinner för hälsa och välmående.

Är det hård konkurrens i branschen?

– Den är mycket hög, det är många som vill hjälpa människor att nå 2.0-versionen av sig själv. Inom min inriktning – prestation och konditionssport – är däremot trycket lite lugnare.

Alicia tar kostfrågor på allvar. Hon undviker rött kött och fläsk och äter fisk och vegetariskt. Cykel är roligast följt av spinning och gym. Vintertid löptränar hon. Favoritslingan på två hjul ligger i Jursla. Varierad terräng och knixiga partier får både kropp och huvud att jobba.

Personligheten präglas av en stark vilja. Mål och delmål ingår i affärsverksamheten. 

– Har jag väl bestämt mig för någonting är jag envis. Då kör jag. Jag har höga krav på mig själv. I jobbet är det mycket chansa, testa och göra det man tror är bäst. När jag inte har en extrem tydlig målbild med verksamheten måste jag lita på att jag själv klarar av att ändra på saker som inte blir bra, utvecklar Alicia.

Mycket blir bevisligen rätt, men när blir det fel?

– En del tankar floppar direkt, men jag är snabb och går vidare. Nya idéer testas hela tiden.

Alicia Petersdotter leder klungan i en av årets nio deltävlingar i Långloppscupen
Alicia Petersdotter leder klungan i en av årets nio deltävlingar i Långloppscupen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!