Höjt tonläge inom Sverigedemokraterna

Oppositionsrådet Sandra Karlsson (SD) tillbakavisar gruppledare Darko Mamkovic (SD) kritik mot henne.

Sandra Karlsson, ett av Sverigedemokraternas två oppositionsråd i Norrköpings kommunfullmäktige.

Sandra Karlsson, ett av Sverigedemokraternas två oppositionsråd i Norrköpings kommunfullmäktige.

Foto: Gun Stenehall

Norrköpings kommun2019-08-28 20:00

Sverigedemokraterna beslutade om en kommunikationsstrategi efter det att Sandra Karlsson berättat i media att frågan om tillstånd för tiggeri skulle diskuteras på partiets gruppmöte i augusti. Något som enligt Darko Mamkovic inte var aktuellt.

– Det skulle det visst. Jag hade för avsikt att ta upp detta som en övrig fråga, men av familjskäl kunde jag inte delta på mötet, skriver Sandra Karlsson i en kommentar.

Nu tänker hon ta upp frågan vid Sverigedemokraternas gruppmöte i september.

– Det är ett fullkomligt relevant diskussionsärende då två av tre av de som skrev motionen informerat mig om att motionen sett annorlunda ut om den skrivits idag. Vilket var vad jag sa till media.  Jag blev alltså munkavlebelagd för att jag fick skjuta på min diskussionspunkt en månad.

På vår fråga om varför Darko Mamkovic inte hälsar på en gruppmedlem vid budgetmötet svarar han att vi inte kan veta om han gjort det tidigare under dagen.

– Men det vet jag, skriver Sandra Karlsson.

– Darko har inte pratat med mig sedan i maj när han skällde ut mig för att jag tackat ja till en nominering till Sverigedemokraternas riksvalberedning. Därefter har jag skickat både sms och mejl gällande politik, möten och budgetarbete som han fortfarande inte besvarat.

Motionen om tillstånd för tiggeri skrevs av Markus Wiechel som efter det har flyttat till Stockholm, Jan Petersson, som är politisk vilde i kommunfullmäktige och Clara Aranda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!