Här tas första steget mot nya storlagret

Martin & Servera tar hjälp av kommunen i jakten på nya chaufförer.

Martin & Serveras nya storlager utanför Åby förväntas stå klart hösten 2021. På fredagen var det samling på platsen.

Martin & Serveras nya storlager utanför Åby förväntas stå klart hösten 2021. På fredagen var det samling på platsen.

Foto: Rikard W Larsson

Norrköpings kommun2019-11-29 15:15

På fredagsförmiddagen togs det första spadtaget för Martin & Serveras storlager utanför Åby. Platschefen Charlotta Gromulski fick hjälp med spaden av Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, och Nils Rydh, projektansvarig på fastighetsbolaget Wilfast. Målet är att skapa branschens mest konkurrenskraftiga och hållbara logistik.

– Som vi längtar efter nya lokaler. Dagens utrymmen är från 1960-talet med allt vad det innebär, förklarar Charlotta Gromulski. 

Huset blir 31 000 drygt kvadratmeter stort, får ett fryslager på mer än 5 000 kvadratmeter samt förfogar över en takhöjd på uppskattningsvis tio–elva meter. Närheten till E4 blir en fördel, med tanke på att 100–150 lastbilar i veckan lämnar företagets lastkajer på Blygatan med varor för 8 000 kundleveranser ut till restauranger och storkök. Till andra fördelar hör en modern arbetsmiljö och för verksamheten bättre anpassade lokalytor.

Lars Stjernkvist gratulerade företaget till den klimatsmarta tillväxten. Bolaget har funnits länge i Norrköping och är en betydande arbetsgivare med 450–500 anställda beroende på säsong.

– Jag vet att företaget nu behöver allt tänkbart stöd för att kunna rekrytera chaufförer när man expanderar. Förhoppningsvis är det någonting vi kan hjälpas åt med genom att till exempel bygga ut chaufförsutbildningarna. Vi vill naturligtvis att Martin & Servera utvecklas ännu mer.

Charlotta Gromulski får sista ordet:

– Äntligen kan vi sätta igång! Det är välkommet!

Det nya lagret utanför Åby förväntas stå invigningsklart hösten 2021.

Charlotta Gromulski, Lars Stjernkvist (S) och Nils Rydh tar det traditionella första spadtaget.
Charlotta Gromulski, Lars Stjernkvist (S) och Nils Rydh tar det traditionella första spadtaget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!