Här är förskolorna som ska byta namn

Utbildningsnämnden har fattat beslut om att två förskolor i Norrköping ska byta namn, beslutet togs på onsdagen.

Förskolan Bävern i Krokek är en av förskolorna i Norrköpings kommun som kommer få nytt namn.

Förskolan Bävern i Krokek är en av förskolorna i Norrköpings kommun som kommer få nytt namn.

Foto: Annika Flood

Norrköpings kommun2019-09-12 20:00

Förskolorna Mellangården i Skärblacka och Bävern i Krokek, har fått nya namn. Mellangården ska istället heta Lindgården och Bävern ska kallas för Ekbacken. 

När det gäller Ekbacken kom förslaget till ett namnbyte från pedagogerna och rektorn, som tillsammans lämnade in ett förslag till Utbildningskontoret. Utbildningsnämnden godkände sedan förslaget. 

– Förskolan Junibacken i Kolmården stängde ju inför den här hösten och både barn och personal har blivit utplacerade på andra enheter. En del av dem kom till Bävern och då tänkte vi att vi ville ha en nystart nu i höst och i samband med det byta namn på förskolan, säger Cecilia Borrvall som är förskolechef på Bävern.

Förskolan Bävern ligger i ett område som kallas för Ekbacken. Praxis inom kommunen när det gäller namn på skolverksamheter är att de ska ha namn som anknyter till området där de ligger. 

Att Mellangården i Skärblacka istället får heta Lindgården, beror på att det är träd, av slaget lind, som är planterade på förskolans gård. I samma enhet finns även förskolan Hasselgården, samt i närområdet förskolorna Sörgården och förskolan Park. I tjänsteskrivelsen står att personal och fackliga företrädare inte har några invändningar mot namnförslaget.

Det är utbildningskontoret som utser namn på skolor, förskolor och fritidsgårdar, för att det är verksamheterna som får ett namn, det är inte byggnaderna i sig som får namn. Kostnader i samband med namnbytet får enheterna själva stå för, som exempelvis nya skyltar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!