Här är elevernas nyinvigda skolgård

I två år har eleverna på Erlaskolan Södra spenderat rasterna på en minimal yta, så glädjen var stor när den nya skolgården invigdes.

Dejan i årskurs 6 är glad över att ha en större yta att röra sig på. Han tycker bland annat om  att trixa med rockringarna.

Dejan i årskurs 6 är glad över att ha en större yta att röra sig på. Han tycker bland annat om att trixa med rockringarna.

Foto: Elin Holmer

Norrköpings kommun2019-10-23 13:30

– Den blev till och med bättre än väntat, säger Melvin Sundblad i årkurs 9.

Han är ordförande i elevrådet, som har haft en viktig roll för den nya skolgårdens utformning. Melvin berättar att de har samlat in önskemål från de övriga eleverna och sedan förmedlat dem vidare till skolledningen och fastighetsavdelningen.

Och alla önskningar finns med som studsmattor, innebandyrink, gungor, klätterställningar och bänkar.

– Vi vuxna har egentligen lagt oss i så lite som möjligt. Det är elevernas utemiljö och de vet bäst vad de behöver, säger skolans rektor Maria Asplund. 

Skolan har i dag omkring 240 elever från årskurs 4 till 9 och flyttade till de nya lokalerna i Vrinnevi under hösten 2017. De första två åren har eleverna fått samsas på en begränsad yta, så den nya utemiljön är efterlängtad.

Högstadieeleverna Glacie Boman och Nathalie Lyrehag tror att den kommer att göra att även de äldre eleverna spenderar fler raster utomhus.

– Nu hänger vi ofta inne i korridorerna, säger Glacie.

Skolgården var egentligen tänkt att stå klar i september och dessutom är det lite småfix kvar, som målningar på marken och utplacering av bord och bänkar.

– Eftersom vi vill att eleverna är med och bestämmer tar det lite längre tid, men det är det värt, säger Maria Asplund.

Sarah Aradi är sekreterare i elevrådet. Hon tycker att skolgården är mycket mer inbjudande nu.

– I vår tror jag att många kommer att hänga här ute, säger hon.

Tuva och Mira är glada över den nya skolgården.
Tuva och Mira är glada över den nya skolgården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!