Östgöta Kök dominerar redan krogutbudet i Gamla stan. Nu kommer nästa satsning – en restaurang med fokus på en stor vedugn.
– Vi kommer att servera en massa olika smårätter. Det blir ett nytt koncept där tanken är att man beställer mat till bordet som man sedan delar, snarare än att man beställer en rätt var, förklarar Stellan Linde.
Linde, som driver Burgers and Bangers som tidigare låg i den aktuella lokalen på Drottninggatan, står bakom den nya restaurangen tillsammans med Östgöta Kök-kollegorna Thomas Hallgren, Karin Elebring och Daniel Ohlén (Härlig Pasta).
Finns det verkligen plats för en restaurang till i kvarteret?
– Vi tror på den här konceptet. Men det är klart att vi inte vill konkurrera med de andra ställena, därför väljer vi den här inriktningen. Dessutom så vill ju fastighetsägaren Magnentus att det ska hända mycket i området, säger Stellan Linde.
Kan andra aktörer etablera sig i Norrköping med tanke på Östgöta Köks dominans?
– Det tror jag, alla är så välkomna. Det är bara bra med fler restauranger, då måste man ju hålla en hög kvalitet på maten.
Finns det kunder för alla?
– Det känns det som. Kommunen har satsat hårt på att locka till sig de turister som vi är beroende av. Dessutom är det många studenter i stan.
Den nya satsningen går under namnet Vin&Vinyl, då det även kommer att spelas skivor.
– Vårt mål är att öppna under första halvåret 2020. Jag skulle tro att det blir runt mars–april, säger Stellan Linde om planerna.