Förlorade jobbet och hotade ex-kollegan

En dispyt på jobbet gjorde att pojken ringde upp kollegan och hennes sambo. Nu döms han för olaga hot.

Arkivbild

Arkivbild

Foto: Mostphotos

Norrköpings kommun2019-11-06 22:00

Den 16-åriga pojken jobbade tidigare tillsammans med en 20-årig kvinna. På jobbet ska det ha skett något, som fick den 20-åriga kvinnan att gå till chefen. 16-åringen samt ytterligare en arbetskamrat förlorade jobbet. 

Exakt vad som hände är inte parterna överens om, men 20-åringen anser att 16-åringen hade betett sig olämpligt. Pojken anser i stället att det är på grund av den 20-åriga kvinnan som han förlorade jobbet och han har därför sökt kontakt med både kvinnan och hennes sambo ett antal gånger efter händelsen.

I juni i år blev 20-åringens sambo uppringd av 16-åringen, som talade om att paret hade ett par dagar på sig att lyckas ge honom jobbet tillbaka. Om inte skulle han skicka sin släkt på paret. Han sa även åt dem att de skulle behöva fly landet. Både 20-åringen och hennes sambo uppfattade det hela som ett grovt hot och var mycket chockade efter samtalet.

16-åringen menar att han ringt upp den före detta kollegans sambo eftersom denne lovat att hjälpa 16-åringen med jobbsituationen. Enligt 16-åringen var både kvinnan och mannen "jättedryga" och det ska ha provocerat honom. Han minns inte exakt vad han sa, då han varit så arg, men han vet att han inte hotat paret. 

Tingsrätten anser att parets berättelser är samstämmiga och trovärdiga och dömer 16-åringen för olaga hot. Om han hade varit vuxen hade straffet blivit 60 dagsböter, men då han vid tillfället bara var 16 år döms han till 30 dagsböter om 50 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!