Eleverna kan bli Sveriges "vildaste"

Sedan sommaren har de vetat om att de ska få tävla i finalen. Snart är det dags för de fyra restaurangelever att visa vad de kan.

Sandra Schulze Britse, Moira Rämsberg, Maja Rapp och Ida Karlsson ska få laga mat och servera några av Sveriges bästa kockar under tävlingen. Stefano Catenacci och Melker Andersson är två i juryn.

Sandra Schulze Britse, Moira Rämsberg, Maja Rapp och Ida Karlsson ska få laga mat och servera några av Sveriges bästa kockar under tävlingen. Stefano Catenacci och Melker Andersson är två i juryn.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-10-27 14:00

Det är ett antal år sedan De Geergymnasiet var med i tävlingen Vildaste restaurangskolan, men nu är det dags igen. Till tävlingen får elever från Sveriges cirka 130 restaurangskolor söka.

– Vi är en av sex skolor som gick vidare. Så vi tror att vi nog är ganska bra, säger Moira Rämsberg som tillsammans med Maja Rapp, Ida Karlsson och Sandra Schulze Britse är uttagna.

Temat i tävlingen är vilt och till huvudrätt gäller vildsvin. Utöver det är det fritt spelrum. 

– Vi har jobbat mycket med närodlat och ekologiskt. Vi har även tänkt mycket ur miljösynpunkt både med maten och uppdukningen, säger Maja Rapp.

Det är Maja Rapp och Sandra Schulze Britse som ansvarar för uppdukningen. Även där följer temat jakt och skogen, och Maja Rapp beskriver dukningen som "varm". Exakt hur den ser ut, och hur menyn ser ut är hemligt fram till tävlingsdagen.

– Det vi kan säga är att förrätten består av två typer av hjort. Men sedan är det hemligt, säger Ida Karlsson.

Många av skolkamraterna och lärarna på skolan har dock redan fått testa menyn. Tjejerna har nämligen provlagat menyn minst en gång i veckan sedan sommaren.

– Jag tror att jag och Ida kanske känner lite mer press eftersom vi är dem som faktiskt lagar maten under tävlingen, säger Moira Rämsberg.

– Jag och Sandra behöver bara tänka på att inte ramla, säger Maja Rapp.

– Nej, usch! Säg inte så. Nu blir jag nervös för det, säger Sandra Schulze Britse och skrattar.

Tävlingen hålls i Västerås den 9 november. 

Karta: DeGeergymnasiet Hotell & Restaurangprogrammet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!