Efter konkursen: De satsar i lokalerna

De förlorade jobbet när musikkedjan 4Sound gick i konkurs. Nu satsar de och öppnar en helt ny musikaffär – på samma plats.

Lennart Karlsson, Simon Fors, Leif Andersson, Sten Österlund.

Lennart Karlsson, Simon Fors, Leif Andersson, Sten Österlund.

Foto: Sandra Virro

Norrköpings kommun2019-12-01 10:00

Det var i oktober som kedjan 4Sound begärdes i konkurs. Plötsligt men inte helt oväntat nåddes personalen av beskedet, och i samma stund beslöt de sig för att satsa på eget.

– Det känns jättebra att vi har möjlighet att fortsätta med en instrumentbutik här, säger Lennart Karlsson.

Han står, tillsammans med sonen, Simon Fors, och kollegan sedan 80-talet, Leif Andersson, som ägare till den nya butiken. Samtliga arbetade i butiken under 4Sounds flagg och när konkursen var ett faktum uppgavs en av orsakerna vara ökad e-handel.

– Det finns naturligtvis de som väljer att  handla på nätet, men vi ser att det finns ett underlag i Norrköping för att kunna driva en fullsortimentsbutik. Det gör det möjligt att ge råd och tips på plats, säger Lennart Karlsson.

Tar ni några ekonomiska risker?

– Det är alltid en risk att investera, men vi tror på det här. Vi satsar på att hålla nere kostnader genom att bland annat minska butiksytan med hälften, säger Lennart Karlsson.

– När man jobbar under en kedja har man alltid saker man måste förhålla sig till, nu kan vi påverka sortimentet och satsa där vi ser att det finns en efterfrågan, säger Simon Fors.

Lennart och Simon kommer, tillsammans med två till personer, hjälpa kunder i butiken medan Leif tar ett steg tillbaka. Ambitionen är att öppna butiken 9–10 december, då under namnet Musikbörsen som butiken tidigare hette.

– Det känns jättekul att driva butiken under det namnet igen, säger Simon Fors.

I butiken, vars yta kommer halveras, pågår ett renoveringsarbete inför öppningen.
I butiken, vars yta kommer halveras, pågår ett renoveringsarbete inför öppningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!