Efter branden: Talkshow flyttas till X-scenen

Café Gycklaren har skadats i teaterbranden. Därför flyttar Östgötateatern sin talkshow med skådespelaren Tobias Almborg till den nya X-scenen.

De intima talkshowkvällarna med Tobias Almborg måste flyttas efter branden.

De intima talkshowkvällarna med Tobias Almborg måste flyttas efter branden.

Foto: Niclas Fasth

Norrköpings kommun2019-08-29 16:15

Det första programmet i huset efter branden skulle vara fredagens talkshow med skådespelaren Tobias Almborg i Café Gycklaren som ligger en trappa upp i Stora Teatern.

– Gycklaren är rökskadad. Det är mycket sot och vatten ifrån släckningsarbetet och går inte att vara där över huvud taget, säger Tobias Almborg.

På torsdagens krismöte efter branden bestämde teatern att fredagens och de kommande talkshowerna istället flyttas till Östgötateaterns nya scen, X-scenen, på Repslagaregatan. När vi når Tobias Almborg på telefon har han fullt upp med att köra grejer dit.

– Det var inte alldeles självklart att vi skulle hinna. Men det känns som rätt beslut med tanke på att det är slutsålt. Det hade varit tråkigt att ställa in, säger han.

– När något chockartat sker känns det lite skönt att göra något av situationen istället för att stå handfallen.

Eftersom den nya lokalen är större släpps fler biljetter till talkshowen. Bland fredagens gäster finns bland andra artisten Anders "Moneybrother" Wendin, skivaktuella punkbandet 23 Till från Norrköping samt Lotta Ramel, en av skådespelarna i höstens första stora premiär "Faust II".

Talkshowkvällarna hade nypremiär på Café Gycklaren den 16 augusti. Totalt ska ytterligare tre talkshower hållas till och med den 4 oktober.

Tobias Almborg kom till Östgötateatern 2000 och har bland annat har sett i föreställningarna Bluebird, Motortown och Frankenstein. Han medverkade även i den Oscarsnominerade långfilmen En man som heter Ove.

Karta: Östgötateatern
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!