Drönare hittade misstänkt inbrottstjuv

En man i 20-årsåldern greps på flykt efter ett inbrott i Skärkind.

Polisen tog drönare till hjälp och fick fatt på en misstänkt inbrottstjuv.

Polisen tog drönare till hjälp och fick fatt på en misstänkt inbrottstjuv.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norrköpings kommun2019-11-28 17:00

Vid lunchtid på torsdagen fick polisen larm om ett inbrott i en villa utanför Skärkind. De boende ska ha överraskat inbrottstjuvarna som tog till flykten. Polisen skickade flera patruller till platsen, däribland hundförare med hundar och drönare. Med hjälp av drönare lyckades man hitta en av de misstänkta gärningsmännen, en man i 20-årsåldern, som därmed kunde gripas, misstänkt för stöld genom inbrott.

– Vi jobbar mycket med drönare när vi söker efter försvunna personer och även vid stora folksamlingar, det är en teknik som utvecklas hela tiden, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn. 

Under eftermiddagen sökte polisen efter fler gärningsmän. Den sökningen blev resultatlös. Senare på kvällen observerade dock en person som var ute och gick en man som låg i ett dike i närheten av det tidigare genomsökta området. Mannen lämnade hastigt diket och gav sig av till fots. 

Polis kallades åter till platsen och kunde hitta även denne man, som också greps misstänkt för försök till stöld genom inbrott. Den gripne är i 25-årsåldern.

Ingen kom till skada vid inbrottet. Vad som stulits är oklart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!