"Det är spännande att se vad som finns här"

Återvinningskunskap, elbilar, utsikt över Norrköping och mycket mer bjöd Händelöverket under lördagens öppna hus.

Norrköpings kommun 12 oktober 2019 17:30

Sopbilar som slängde skräp, liftar som åkte upp och ner och barn som sprang fram och tillbaka i återvinningstävlingen. Det var full fart när Händelöverket slog upp portarna och välkomnade Norrköpingsborna.

– Det är många som inte har varit här och inte känner till vår verksamhet, så vi ville arrangera en dag då vi visar vad vi gör och hur det fungerar, förklarar Jonas Lind, produktionschef för Eon i Norrköping.

 

Trots att det var en dag med fokus på verksamhet, energi och miljö tror Jonas Lind att den här typen av arrangemang kan locka många olika personer.

– Det är inte säkert att man lockas direkt av det här, men om man kommer hit och ser det så kommer man gå härifrån med en bra upplevelse. Jag tror att storleken på anläggningen, alla maskiner och de lekar som finns är något som många barn tycker är kul och intressant.

 

Julia Sjöö passade på att fira sin sjuårsdag på Händelöverket. Tillsammans med sin bror och pappa testade hon på att åka lift och gå upp på en av pannornas tak.

– Jag tycker att taket var det bästa, säger hon efteråt.

 

Att gå upp på taket och vara 50 meter upp i luften var något som lockade många besökare, men inte alla. Christina Pekovic var en av dem som istället höll sig på marken medan hennes man kollade på utsikten.

–  Det är spännande att se vad som finns här ute. Man har åkt förbi här ibland och undrat vad de gör. Nu har vi fått lite svar på de frågor som vi har funderat över, förklarar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa