De är intresserade av mer mark

Ännu finns ingen detaljplan för Klinga verksamhetsområde. Från kommunens sida räknar man med att en sådan ska finnas under 2020.

Hans Revenhorn, samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun, ser Slättö som en kunnig samarbetspartner.

Hans Revenhorn, samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun, ser Slättö som en kunnig samarbetspartner.

Foto: Håkan Sjöström

Norrköpings kommun2019-11-06 20:00

– Slättö är en aktör vi har erfarenhet av, de har visat sig ha förmåga att åstadkomma saker, säger Hans Revenhorn, samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun.

Han menar att kommunens arbete med detaljplanearbetet underlättas av att ett erfaret fastighetsbolag kommer in i projektet.

Fullt utbyggt räknar Slättös vd Johan Karlsson med att Klinga logistikpark ska bestå av minst tre lagerbyggnader. Det finns sedan tidigare ett hyreskontrakt med Almroths om en första byggnad på 30 000 kvadratmeter.

– Vi ser förutsättningar för att ta fram ytterligare byggnader på fastigheten om totalt 100 000 kvadratmeter. Detaljplanen kommer att ge besked om hur mycket byggnadsyta man får skapa på fastigheten, säger Johan Karlsson.

Därmed inte sagt att allt kommer att vara lager för e-handel.

– Logistik är ett brett begrepp, så det får jag återkomma till.

Arbetet med detaljplanen som berör ett större område pågår. I översiktsplanen är ett ännu större område bland annat längs E4 utpekat som lämpligt som verksamhetsmark.

Vill ni köpa mer mark i området?

– Det skulle vi gärna göra, men det är inget som är färdigt. Där får vi försöka charma Norrköpings kommun. Vi är tveklöst en intresserad spekulant på fortsatt utveckling.

Slättö fastighetbolag har flera projekt på gång i Norrköping. Bland annat bostäder i Inre hamnen liksom  i Haga.

Vi har sökt Logistikfastigheten i Norrköping AB:s företrädare för en kommentar utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!