Byggföretag varslar 20 anställda i Norrköping

Byggföretaget Peab varslar 20 anställda i Norrköping om uppsägning. "Det är en naturlig anpassning av vår kostym", säger presschefen Kajsa Jacobsson.

Norrköpings kommun 18 september 2019 15:30

Byggföretagets presschef Kajsa Jacobsson bekräftar att 20 av 170 anställda i Norrköping varslas om uppsägning.

Medarbetarna informerades, enligt Kajsa Jacobsson, på tisdagseftermiddagen.

– Det är aldrig roligt att behöva varsla, men det är en naturlig anpassning av vår kostym efter rådande marknad, säger hon. 

Hon berättar att fackliga förhandlingar ska påbörjas inom kort.

– Vi uppmanar berörda medarbetare att söka jobb inom Peab på andra orter.

 

Enligt Kajsa Jacobsson har Peab många pågående projekt i Norrköping, bland annat arbetar företaget med ombyggnaden av Klingsborgsskolan och bygget av Skenäsanstalten. 

– De projekten rullar på som planerat, säger Kajsa Jacobsson.

Magnus Cato, ordförande för Byggnads Öst, har fått information om att varslet, men han hänvisar till Stefan Andersson, som är facklig företrädare för hantverkarna på Peab. 

– Varslet berör 20 personer, både hantverkare och tjänstemän. På måndag ska vi ha förhandlingar och då fastställs antalet hantverkare som varslas. Jag kan inte uttala mig om tjänstemännen, säger han.

 

Stefan Andersson säger att varslet inte kom som någon direkt överraskning, eftersom konkurrensen i byggsektorn har ökat. 

– Det kom inte som en blixt från klar himmel, utan vi har haft våra aningar. Men samtidigt vet jag att det kan vara jättesnabba svängningar i branschen, säger Stefan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa