Butik i köpcentrum har försatts i konkurs

Presentbutiken Confetti är försatt i konkurs. "Det är klart att det här känns jobbigt", säger butiksinnehavaren Annika Andersson.

Presentbutiken Confetti i Ingelsta Shopping är försatt i konkurs.

Presentbutiken Confetti i Ingelsta Shopping är försatt i konkurs.

Foto: Calle Slättengren

Norrköpings kommun2019-11-05 17:30

När personalen i presentbutiken i Ingelsta Shopping på måndagskvällen stängde igen butiken var det för gott. Under tisdagen möttes kunderna av en lapp på dörren: "Stängt på grund av konkurs. Mer info kommer snart". 

På butikens Facebooksida kan man läsa följande i ett inlägg som las ut på måndagen: "Det är med tunga steg vi lämnade jobbet idag. Tyvärr var detta den sista dagen för oss, vad vi vet i alla fall. Mer information kommer så fort vi vet något".

Petra Sjöstrand Kvick, marknadskoordinator på Ingelsta Shopping, bekräftar att butiken har stängt igen.

– Butiksinnehavaren har själv försatt sig i konkurs. Konkursförvaltaren valde under måndagseftermiddagen att stänga butiken. I dagsläget har jag ingen mer information, skriver Petra Sjöstrand Kvick i ett sms.

Enligt allabolag.se, sajten som erbjuder företagsinformation, inleddes en konkurs av Norrköpings Presentbutik ab, bolaget bakom butiken, måndagen den 4 november.

På tisdagseftermiddagen får vi en kort pratstund med butiksinnehavaren Annika Andersson.

– Det är klart att det här känns jobbigt. Det är framför allt det senaste året som det blivit för tufft rent ekonomiskt, säger hon.

Enligt allabolag.se hade företaget vid fjärde kvartalet 2018 en omsättning på drygt 4,2 miljoner kronor och redovisade ett årsresultat på plus 33 000 kronor.

Hur många anställda berörs av konkursen?

– Det är sammanlagt fem personer som jobbat i butiken, säger Annika Andersson, som drivit presentbutiken de senaste tio åren.

Enligt Petra Sjöstrand Kvick är Confetti en av de butiker som varit längst i Ingelsta Shopping.

– Den har drivits framgångsrikt i privat regi genom alla år. Att driva egen butik kräver mycket och vi respekterar butiksägarens beslut att gå vidare. 

Vad kommer i stället?

– Det finns flera alternativ vi tittar på i dagsläget. 

Hur är det allmänna läget för Ingelsta shopping – är det fler förändringar på gång?

– Sedan i våras har vi öppnat fyra nya butiker. Vi ser fram emot flera positiva förändringar framöver.

Hur jobbar ni för att de fysiska butikerna i Ingelsta ska gå bra i hård konkurrens från bland annat näthandeln?

– Det är många kedjor som fortsätter satsa på fysisk butik och som fortfarande är mycket lönsamma. Vår styrka och främsta konkurrensfördel är att ständigt utveckla och förnya utbud och upplevelser, samt inspirera och engagera våra hyresgästers butiksanställda, svarar hon via mejl.

Butik i Ingelsta Shopping har försatts i konkurs.
Butik i Ingelsta Shopping har försatts i konkurs.
Karta: Ingelsta shopping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!