Axéns tweet om undersköterska provocerar

Den före detta riksdagsledamoten Gunnar Axén (M) fick hårt mothugg när han gick till personangrepp mot en undersköterska.

Den före detta moderate riksdagsledamoten Gunnar Axéns tweet där han kallar en undersköterska, som uttalat sig kritiskt om den slopade värnskatten, en egoistisk parasit har lett till en twitterstorm.

Den före detta moderate riksdagsledamoten Gunnar Axéns tweet där han kallar en undersköterska, som uttalat sig kritiskt om den slopade värnskatten, en egoistisk parasit har lett till en twitterstorm.

Foto: Magnnus Hjalmarson Neideman/svD/TT

Norrköpings kommun2019-09-19 14:40

När regeringen presenterade höstbudgeten och den slopade värnskatten, som innebär att de som tjänar mer än 58 500 kronor i månaden får lägre skatt, kritiserade undersköterskan Helén Schönbäck, 55, från Norrtälje skattesänkningen. 

Det fick den tidigare riksdagsledamoten Gunnar Axén (M), från Åby, att tweeta: "Den egoistiska parasiten till undersköterska som uttalar sig borde skämmas. Ingen har rätt att sko sig på någon annans arbete."

Han fick direkt mothugg på twitter. Flera undrade om han skojade, andra gick till motangrepp. 

Gunnar Axén valde dock att stå fast vid sitt uttalande, men gjorde sedan ett förtydligande om att han anser att alla, oavsett yrke, som kräver att andra ska betala mer i skatt är parasiterande egoister.

Vi har pratat med Helén Schönbäck som följt debatten. Hon vill dock inte kommentera den just nu. 

Marie-Louise Jonander är engagerad i Socialdemokraterna i Norrköping och undersköterska. 

– Det retar upp många som jobbar som undersköterskor. Jag förstår inte riktigt uttalandet. Jag håller med undersköterskan. Istället för att använda pengar till att slopa värnskatten borde man ha satsat på vården och välfärdssektorn. 

Hon förstår om många som traditionellt sympatiserar med S är upprörda över att miljonärer får skattelättnader.

– Jag förstår att Socialdemokraterna inte har egen majoritet och måste kompromissa, men min personliga åsikt är att man borde ha lagt pengarna på omsorg. 

Vi söker Gunnar Axén för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!