Arvet räddade föreningens framtid

Gösta och Maja Wadmans sparsamma leverne bidrar nu till stor glädje på Vikbolandet.

Norrköpings kommun 5 oktober 2019 16:00

Som vi tidigare berättat så har Bråvalla IK satsat på att bygga en ny multisportanläggning på konsgräs vid Östra Husby. Under lördagen var det invigning av Wadmans Arena. 

Valet att döpa arenan efter Gösta och Maja Wadman var tämligen enkelt. Utan de 500 000 kronor som de lämnade efter sig i ett arv till Bråvalla IK så hade föreningen inte kunnat bygga en ny arena.

– Gösta och Maja Wadman hade en gård i Öbonäs. Gården var på 20 hektar och de hade 10 kor. De sa alltid att det handlar inte om hur stora inkomster man har, utan hur små utgifter man har, säger Rune Botvidsson, eldsjälen som i 70 år varit verksam i Bråvalla IK.

– När de dog hade de flera miljoner kronor. Men då de inte hade några barn eller nära anhöriga så lämnade de pengar till Bråvalla. Det känns bra att hedra deras minne så här, säger Botvidsson, som var bekant med paret Wadman.

 

Arvet från paret Wadman var avgörande för satsningen på en ny spontanidrottanläggning, men det täckte inte alla kostnader. Bråvalla IK har fått nödvändiga anläggningsbidrag både från Norrköpings kommun och Östergötlands Fotbollsförbund.

– Ett tag såg det riktigt mörkt ut. Men tack vare bidragen så kunde vi fortsätta och det känns skönt att vi nu kan inviga vår nya arena, säger Nisse Olofsson, anläggningsansvarig i Bråvalla IK.

Förutom fotboll kan arenan även användas till basket, volleyboll och tennis.

– Det går upp och ner i föreningen. Men just nu är det många barnfamiljer som flyttat ut till Östra Husby, så det känns positivt, säger Nisse Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa