Åklagare: Konflikt kan ligga bakom mordförsök

Något slags stickvapen tros ha använts vid måndagens mordförsök på Söder Tull. Enligt åklagaren verkar en intern konflikt ha legat bakom dådet.

Chefsåklagare Torsten Angervåg.

Chefsåklagare Torsten Angervåg.

Foto: Jessica Edeson, Robin Fornas

Norrköpings kommun2019-10-29 13:10

Det var vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen som polis och ambulans larmades om ett bråk på Drottninggatan i höjd med Söder Tull.

En man i 30-årsåldern hittades skadad på platsen och fördes till sjukhus. I den senaste uppdateringen från Region Östergötland beskrevs hans skador som allvarliga, men inte livshotande.

Ungefär en halvtimme efter dådet greps den misstänkte gärningsmannen, som även han är i 30-årsåldern, på Hantverkaregatan för att sedan anhållas senare under kvällen.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Enligt Torsten Angervåg, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Norrköping, verkar en intern konflikt mellan de båda männen ha föranlett angreppet. Skadorna ska ha åsamkats med ett tillhygge.

– Någon slags stickvapen har använts, säger Torsten Angervåg.

Människor som befann sig på platsen hade stor del i att den misstänkte kunde gripas så snabbt.

– Det är viktigt att framhäva vikten av att personer trädde fram och pekade ut honom och vilken väg han sprang, säger Torsten Angervåg.

Många som rörde sig i området blev vittnen till händelserna. Det har bidragit till att man redan har kunnat skapa sig en bild av vad som inträffat, trots att det är tidigt i utredningen.

– Jag är glad att så många har givit sig till känna och berättat om vad de har sett, säger Torsten Angervåg.

Innan klockan 12 på torsdag ska en eventuell häktningsframställan vara inlämnad till Norrköpings tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!