V i Norrköping välkomnar Sjöstedt

Jonas Sjöstedt blir ny ledare för Vänsterpartiet. Partikamraterna från Norrköping välkomnar beslutet.

6 januari 2012 13:42

På fredagen valde Vänsterpartiets kongress ny partiledare och det blev en övertygande seger för Jonas Sjöstedt som besegrade Rossana Dinamarca med 179 röster mot 39.

På plats vid kongressen i Uppsala finns flera av partiets representanter från Norrköping. En av dem är Linda Snecker, som även sitter med i partistyrelsen och är vice ordförande i Östergötlands distrikt.

Vad säger du om valet av partiledare?

- Jonas Sjöstedt inger förtroende och är oerhört kompetent inom många frågor, bland annat inom EU, ekonomi och miljö. Jag är glad över att Jonas har så starkt stöd.

En av Östergötlands sju ombud vid kongressen är Nicklas Lundström, ordförande för Vänsterpartiet i Norrköping. Även han är nöjd med utgången.

- Vi hade fyra duktiga kandidater så det kunde inte bli annat än bra. Det känns bra att vi har en så stor enighet inom partiet, säger han.

Under pläderingarna talade majoriteten för Jonas Sjöstedt, men flera argumenterade också för Rossana Dinamarca. Att Jonas Sjöstedt slutligen stod som segrare kom dock inte helt oväntat.

- Han har helt klart varit en favorit hos många hela vägen, både bland våra motståndare, våra väljare och inom partiet, säger Linda Snecker.

Nicklas Lundström vill ge en eloge till Rossana Dinamarca.

- Jag tycker att Rosanna gjorde det starkt som stod kvar som kandidat. Även fast hon självklart kände vart vindarna blåste så blev det en demokratisk process där vi har flera kandidater att välja mellan.

Linda Snecker ser positivt på partiets framtid.

- Vi kommer öka i många väljarprocent, det är jag övertygad om. Vi kommer komma upp i samma siffror som på Schymans dagar, avslutar Linda Snecker.

Läs mer i lördagens NT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!